Inapoi sus
Vechiul Palat Regal din Praga
Unde sa mananci in Praga
esti aici : City break Praga // Unde sa mananci

Unde sa mananci in Praga

 

Datorita cresterii turismului si a nivelului de trai in Praga au inceput sa apara mai multe restaurante foarte bune, cu mancaruri traditionale cehe completate de cele franceze, italiene, japoneze, chineze si indiene.  Un restaurant din Praga,  Allegro, apartinand Hotelului Four Seasons chiar a primit distinctia Michelin.

Sfaturi pentru a economisi in restaurantele din Praga

Preturile din restaurantele din Praga au crescut destul de mult. Daca nu sunteti atent, e destul de usor sa va treziti cu o nota de plata de 30-40 de euro pe persoana, si asta pentru o masa care a fost medie. Exista unele tehnici testate pe care daca le aplicati, va veti pastra nota de plata la o suma decenta.

De departe cele mai mari preturi (si cea mai slaba calitate) le veti gasi in jurul atractiilor turistice din jurul Pietei Orasului Vechi,  asa ca incercati pe cat posibil sa nu serviti masa in aceasta zona. Restaurantele de aici au in majoritatea cazurilor meniuri de plastic colorate viu, cu fotografii atragatoare si cu afisul aer conditionat”, dar va sfatuim sa incercati sa le evitati. Cele mai accesibile preturi le veti gasi in pub-urile traditionale cehe situate in afara centrului. Acestea ofera un meniu al zilei care cuprinde supa si felul principal pentru aproximativ CZK 150.

Cateva atentionari privind restaurantele din Praga

Desi nu se mai practica chiar atat de des, unele restaurante sau pub-uri din Praga, pentru a obtine un venit in plus, plaseaza boluri aparent gratuite cu alune, masline sau covrigei. Inutil sa spunem ca acestea nu sunt gratuite, ci vor fi trecute pe nota dumneavoastra de palta in cazul in care consumati din ele. Surpriza cea mare este ca nici nu sunt foarte ieftine.

Alte restaurante din Praga percep o “taxa de acoperire” de 30 -50 CZK  pe persoana pentru a acoperi cheltuieli cum ar fi cosul de paine sau condimentele. Astfel ca e bine sa intrebati mai intai chelnerul despre eventualele costuri suplimentare, inainte de a comanda sau de a va atinge de aperitivele de pe masa.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 


 

Alege tipul de restaurant care ti se potriveste

 
 

Ne gasesti si pe