Inapoi sus
Distractia in Praga
esti aici : City break Praga // Cum te distrezi

Distractia in Praga

 

Pentru multi cehi, cel mai bun mod de a petrece o seara este de a merge la un pub de cartier, bucurandu-se de o halba de bere locala si stand de vorba cu prietenii. Aceste tipuri de seri sunt accesibile si turistilor, desigur limba ar putea fi o problema cel putin la inceputul noptii, pentru ca mai apoi dupa cateva beri sa nu mai reprezinte un impediment.

Daca o seara intr-un pub cu o bere in mana nu este pe gustul dumneavoastra, Praga ofera multe alte posibilitati de a va petrece timpul liber. Scena muzicii contemporane este vie si diversa, cluburi de peste tot in oras ofera spectacole cu DJ-i, muzica rock, indie, techno, hip-hop sau orice gen muzical care este in voga la momentul respectiv.

Jazz –ul se bucura si el de o lunga traditie in Praga, inca de la primele decenii ale secolului XX atunci cand jazzmani americani erau difuzati pe gramofoane. Veti gasi nu mai putin de sase cluburi de jazz in centrul orasului.

Totusi ,berea buna si conversartiile pana seara tarziu intr-un pub sunt activitatile preferate de divertisment. Spre deosebire de localurile britanice, irlandeze sau germane, un pub ceh nu pune asa de mult accent pe imbracaminte,confort sau mobilier, ci se trece direct la subiect - berea.  Desi anumite puburi ofera clientilor si posibilitatea de  a lua masa, totusi berea ieftina si foarte gustoasa ( in jur de 35Kc o halba) este cea care intretine atmosfera si fac oamenii sa zaboveasca in incinta ore in sir.

Puburile cu specific strain sau tematice, cum ar fi cele irlandeze sau mexicane, sunt si ele prezente in numar mare in Praga. Totusi, este ca si cum ai incerca sa vinzi in China ceai fabricat in India. Daca tot sunteti in Praga, va recomandam sa incercati un pub cu specific local!

Traditia berii in barurile si puburile din Praga.

“Nici o bere nu e ca berea”, spune un proverb ceh, care la prima vedere poate parea absurd, dar il veti intelege imediat ce veti gusta un “pivo” local, si veti realiza ce inseamna o bere gustoasa. Desi cehii nu sunt un popor foarte religios, berea provoaca o pietate nevazut in multe tari ortodoxe.  Berea blonda Pilsner a fost cea care a inspirat cele mai populare fictiuni, filme, poezii si rugaciuni. Pentru multi cehi, o berarie(hospoda sau  pivnice) este un centru social si cultural.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 
 
 
 


 

Ai mai multe optiuni de a te distra in Praga

 
 

Ne gasesti si pe