Inapoi sus
Locuri de vizitat in Praga
esti aici : City break Praga // Ce sa vizitezi

Locuri de vizitat in Praga

 

Praga este un oras de basm cu o frumusete magica, asezat in inima Europei. Se intampla frecvent sa nu poata fi admirat pe parcursul a mai multor zile. E cu atat mai greu de prezentat prin cuvinte. Vom incerca sa prefatam orasul cu 100 spirale, cu o arhitectura incantatoare ce nu va putea fi uitata. Ganditi-va la numele oricarui stil va trece prin minte, iar Praga va va oferi o imagine adecvata, fie ca este vorba de stilul de acum cateva sute de ani Romanesque rotunda sau din alte perioade care acopera sute de ani. Acesta din urma poate fi reprezentat de pitorescul Castel Praga, cu magnifica sa Catedrala Sf. Vitus sau de micile drumuri desprinde din basm, numite Potecile Aurite (Golden Lane). Acelasi lucru se aplica si pentru multele repere care amintesc de cateva decade precum valoroasele perle cubiste, imprastiate ici-colo pe strazile intortocheate ale orasului Praga.

Pe de-o parte exista un numar mare de biserici incluzand Loreto sau Biserica Sf. Nicolae (aici va veti bucura de o frumusete dubla pentru ca din cele doua biserici - una impodobeste Orasul vechi, in timp ce cealalta adauga cu succes stralucire Orasului Mic). Pe de alta parte puteti vana comorile ascunse in Cartierul Evreiesc sau puteti vizita manastirile precum Manastirea Strahov sau Breznov.

Viata activa si oazele de liniste

Dupa ce va veti satura de calmul locurilor prezentate mai sus, veti putea experimenta adevarata viata a orasului in Piata Wenceslas sau in zonele din Orasul vechi. De indata ce pulsul metropolei devine tot mai obositor, va puteti refugia intr-un parc sau sa iesiti la o plimbare printr-una din gradinile orasului Praga, de exemplu in cele de sub Castel.

Wow! Ce priveliste… Obligatoriu de vizitat de catre fiecare turist este Parcul Petrin, cu turnul sau de observatie asezat maiestuos pe varful Dealului Petrin. Dar fiti atent sa nu-l confundati cu fratele sau mai mare, Turnul Eiffel din Paris.

Odata ajunsi in varf, veti avea ocazia sa va odihniti, in timp ce veti admira de la inaltime  ceea ce ati uitat sa adaugati la itinerariul dumneavoastra. Cum am putut sa nu adaugam pitorescul Teatru National si la fel de frumosul Muzeu National? Fara sa mai mentional Rudofinum -- “Casa artistilor”. Ce sa mai spunem despre palatele cu galerii de arta, situate in mijlocul gradinilor? Intr-adevar lista nu are sfarsit.

Simtiti atmosfera misterioasa

Proaspat renovatul Pod Carol ( Charles Bridge) nu are nevoie de nicio introducere si merita fara indoiala sa fie bifat pe lista locurilor de vazut. Sa nu aveti dubii, odata ce veti experimenta atmosfera mistica a strazilor intortocheate si veti simti piatra cubica de sub picioarele dumneavoastra, veti realiza ca Praga e cu adevarat magica.

Ramane doar sa va uram o explorare incantatoare. Praga aurita va va fermeca asa cum farmeca vizitatorii de multi ani si o va face inca multi ani inainte tuturor celor care ii trec portile invizibile.


Vezi harta top 10 locuri de vizitat in Praga in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Praga

 
 
 
 

Ne gasesti si pe