Inapoi sus
Vremea si clima in Praga
esti aici : City break Praga // Informatii utile // Vremea si clima

Vremea si clima in Praga

 

Praga are toate cele patru anotimpuri. Primavara aduce flori si o vreme calda. Vara este cald si e plin de verdeata. Toamna poate fi racoare, cateodata innorat si ceata. Iarna este frig si ocazional ninge.

Desi este in afara dubiilor ca Praga este incantatoare in zilele stralucitoare de vara, este la fel de fermacatoare in culorile aramii ale toamnei cand vremea este calda, si nu caniculara, si cand vantul este racoros si nu rece. Daca nu va deranjeaza frigul iernii, atunci hotelurile sunt din belsug si orasul arata magic sub stratul de zapada. Nu aveti nevoie de un motiv intemeiat sa vizitati acest oras, iar in timp ce va plimbati printre bijuteriile orasului veti avea ocazia sa cunoasteti sutele de fete ale orasului, de fiecare data mai fermecator, mai modern si uluitor dar discret si tacut. Perioadele cu un aflux mare de turisti includ Pastele, de la Craciun la Anul Nou, precum si in mai (in timpul Festivalului de primavara), Iunie si Septembrie.

Situata in inima Europei centrale, fara iesire la mare, Praga are un climat continental. Asta inseamna ca iarna poate fi foarte frig iar vara la fel de cald. Astfel, credem ca cea mai buna perioada pentru a vizita Praga este primavara si la inceputul toamnei. Daca vreti o vreme buna, in Aprilie va veti bucura de minim 12 º C si de zile insorite, iar Octombrie este ultima luna calduta de dinainte de iarna.

Cateva sfaturi utile pentru vizita in Praga

O umbrela mica este o idee buna! Luati deasemenea o pereche de pantofi comozi care va vor fi folositori in timpul lungilor plimbari pe strazile intortocheate. Autobuzele sunt incalzite in timpul iernii si au aer conditionat in timpul verii.

Ploaia, lapovita sau ninsoarea nu ar trebui sa va scada moralul, deoarece cele mai multe atractii culturale sunt gazduite in interior si bineinteles nu ploua niciodata in puburi, cafenele si restaurante. Deci luati o umbrela si va veti bucura de linistea atractiilor turistice.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Praga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe