Inapoi sus
Petrin Hill din Praga
esti aici : City break Praga // Ce sa vizitezi // Petrin Hill

Petrin Hill din Praga

 

Dealul Petřín de 318 m inaltime are opt parcuri si ofera panorame magifice asupra orasului Praga. Urcati pana in varful dealului sau luati scaunul electric din statia de tramvai Ujezd - niciun alt oras european nu are o vedere mai frumoasa. Veti gasi acolo un labirint de oglinzi, un turn de telecoumicatii similar dar in miniatura a Turnului Eiffel, Zidul Foamei construit de saracii orasului in secolul al XIV-lea in schimbul hranii, Biserica Sf. Lawrence si Biserica de lemn a Sf. Mihai. Langa Labirintul Oglinzilor copiii au posibilitatea de a face ture calare pe ponei, in timp ce adultii se pot bucura de interesantul observator.

Pe Dealul Petrin puteti admira magnifica priveliste a orasului Praga, puteti vedea Observatorul Astronomic, sau va puteti sui pe mini Turnul Effel sau doar va puteti plimba prin gradinile Petrin. Nu ratati frumoasa Gradina a Tradafirilor deschisa in 1932.


Vezi harta cu ce sa vizitezi pe Petrin Hill din Praga in format mai mare.Turnul Observator

Este cel mai evident punct de atractie al Parcului Petřín, cu ale sale 299 de trepte ce urca catre platforma de unde se poate admira privelistea ( se poate urca si cu liftul, contra cost)

O imitatie similara a Turnului Eiffel a fost construita in 1891 pentru expozitia jubilara. Turnul are 60 m inaltime, ceea aparent nu e prea inalt, dar turnul este in varful dealului Petřín. Aceasta priveliste este pur si simplu magnifica. Puteti ajunge la platforma de sus suind cele 299 de trepte si in zilele senine veti putea vedea la o distanta de 150 km spre Snezka, cel mai inalt varf din Republica Ceha. Fara lift, sa ajungeti in varful turnului e o provocare chiar si pentru aceia care cred ca au o conditie fizica buna. Accesul la platforma de mai sus cu 20 de m se face doar cu liftul, aceasta fiind disponibila doar pentru persoanele cu dizabilitati si pentru pensionari.

In Martie 2002, Turnul a fost redeschis publicului dupa o lunga perioada de reconstructie. La parterul turnului este gazduita o expozitie care prezinta istoria turnului. Tot aici este si Clubul Ceh al Turistilor, precum si expozitii care-l au ca si artist central pe Jára Cimrman (Genialul Ceh Care Nu a Devenit Niciodata Faimos).

Pret intrare: 100 CZK
Intrare libera cu Cardul Praga

Program de functionare:
- Ianuarie - Martie, Noiembrie, Decembrie : Sambata si Duminica 10:00 - 17:00
- Aprilie : 10:00 - 19:00
- Mai - August : 10:00 - 22:00
- Septembrie : 10:00 - 20:00
- Octombrie : 10:00 - 18:00
- Craciun si vacanta de primavara : 10:00 - 17:00

Labirintul Oglinzilor

Asa cum ii spune si numele este un labirint plin cu oglinzi distorsionante. Distractia este asigurata!

Observatorul Štefánik

Gazduieste o expozitie de instrumente vechi astronomice si telescoape pentru a vedea craterele lunii si galaxiile.

Observatorul Štefánik este localizat in inima orasului Praga, intre parcul Petřín si Zidul Foamei, construit in timpul domniei lui Carol IV in secolul al XIV-lea. Principalele telescoape ale observatorului sunt un astrograf dublu Zeiss dupa selenograful vienez König, situat in domul principal (cumparat in 1928) si o oglinda Maksutov-Cassegrain instalata in domul vestic in 1976.

In prezent, observatorul se specializeaza mai ales in popularizarea astronomiei si stiintelor adiacente. Fara nicio indoiala, lucrurile pe care observatorul le are de aratat publicului sunt observari astronomice pe timp de zi si noapte,  pe perioada intregului an. Pentru mai multe detalii puteti accesa www.observatory.cz .

Program: zilnic cu exceptia zilei de Luni:
Noiembrie–Februarie 18:00 – 20:00
Martie, Octombrie 19:00–21:00
Aprilie–Septembrie 14:00–23:00 sambata, Duminica 10:00-12:00, 14:00-19:00, 21:00-23:00
Cum ajungi: Tramvaiul 6, 9, 12, 20, 22 – oprire la Újezd, trenul funicular Újezd–Petřín (zilnic intre 9-23.20)
Intrare 60 CZK, intrare libera cu Cardul Praga

Trenul funicular din Ujezd catre varful Dealului Petřín

Trenul funicular catre Dealul Petřín este localizat chiar langa statia de tramvai Ujezd (tramvaiele 12, 22, 23) din Orasul Mic. Trenul are curse zilnice de la 09:00 pana la 23:30 la intervale de 10-15 minute si este operat de compania de transport public. Trenul se opreste la jumatatea dealului inainte de a-si continua drumul spre varful dealului. Pretul biletului e la fel ca si cel pentru celelalte transporturi publice (costa 26 CZK).

Trenul funicular din Praga are o istorie lunga, si dateaza din 1851 cand obisnuia sa mearga pe baza de apa, care contrabalansa mecanismul. Dupa Primul Razboi Mondial, Compania Electrica din Praga a cumparat trenul funicular electric si a reconstruit mecanismul vechi. Funicularul si-a reluat activitatea in 1932 dupa ce a fost electrificat si a continuat pana in 1965, cand din cauza alunecarilor de teren de pe Dealul Petrin a trebuit sa-si intrerupa activitatea pentru aproximativ 20 de ani. In 1985 a reinceput sa ofere turistilor si localnicilor minunata priveliste a orasului Praga.

Parcurile Petrin

In trecut partea sudica a dealului Petrin au fost plantate cu vita de vie inainte de a fi transformate in gradini si livezi. Sunt minunate pentru o plimbare placuta si ofera priveliste spectaculare asupra orasului Praga.

Zidul Foamei

Hladovázeď (Zidul Foamei) este un zid defensiv din Evul Mediu construit pe Dealul Petřín intre 1360 si 1362 la ordinul lui Carol IV. Zidul este de 6 m inaltime, si 2 m latime, intinzandu-se pe 1200 de metri. Din structura defensiva din trecut a ramas acum un zid mic care trece dinspre Újezd prin Parcul V spre Strahov. La inceputul constructiei sale, in 1360, Zidul Foamei oferea locuri de munca infometatilor (de aici si numele).

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Praga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe