Inapoi sus
Locurile unde puteti afla mai multe despre Franz Kafka
esti aici : City break Praga // Ce sa vizitezi // Kafka in Praga

Locurile unde puteti afla mai multe despre Franz Kafka

 

Franz Kafka s-a nascut in Praga in 1883 si a fost scriitor din Cercul de Literatura “Praga germana”. Praga, orasul in care a trait cea mai parte a vietii sale a fost sursa de inspiratie pentru operele sale precum “Procesul” care contine elemente esentiale si decoruri din imprejurimile misterioase si magice. Astazi, Kafka si Praga apartin unul alteia, iar acesta este motivul pentru care ii veti vedea portretul in multe parti din Praga.


Vezi harta cu locatiile care amintesc de Franz Kafka in Praga in format mai mare.Locuri din Praga unde va puteti aminti de Franz Kafka

Castelul Praga

Cand parcurgeti Potecile Aurite (Golden Lane), vizitati casa nr 22, unde a locuit Franz Kafka pentru o scurta perioada, impreuna cu sora sa. Unele dintre cele mai bune opere ale sale au fost scrise aici in casuta de piatra a sorei sale, ascunsa intre zidurile castelului.

Muzeul Kafka

Vedeti viata si opera lui Franz Kafka expusa in fotografii, manuscrise si jurnale ale operei lui Kafka, precum si programe audio-vizuale.

Locatie: Cladirea Herget Brickyard, Cihelná 2
Dechis zilnic intre 10:00 - 18:00

Expozitia Franz Kafka

Un relief sculptat marcheaza situl casei in care s-a nascut Franz Kafka, in 1883. Din cladirea “La turn”, distrusa in 1887 de un incendiu a mai ramas doar  poteca de intrare in casa. Relatie de iubire-ura a lui Kafka cu Praga se reflecta in romanele sale Procesul si Castelul, unde amenintarea orasului se contureaza personajele. Kafka a murit in 1924. O expozitie fotografica a vietii sale poate fi gasita la parter.

Adresa:
Náměstí Franze Kafky 3, Vechiul Oras

Program de functionare:
- Marti - Vineri : 10:00 - 18:00
- Sambata : 10:00 - 17:00

Sinagoga Veche-Noua

Bar Mitzvah-ul al lui Franz Kafka s-a tinut in aceasta sinagoga. Pe peretele dispre vest a salii principale este o cutie din sticla care contine doua table de piatra pe care a scris Moise cele 10 Porunci. Mici becuri lumineaza cutia, acestea fiind aprinse la aniversarea mortii cuiva, unul dintre becuri ii este dedicat lui Franz Kafka.

Piata Wenceslas

Franz Kafka a lucrat aici ca si functionar intr-unul dintre fostele birouri de asigurari de la colt cu Indřišská, din 1906 pana in 1907.

Piata Vechiului Oras

Acesta nu e doar locul unde veti gasi numeroase cafenele, restaurante si bijuterii arhitecturale. Franz Kafka a frecventat scoala aici in anii 1890.

Café Louvre

Franz Kafka obisnuia sa poarte discutii filozofice aici la inceputul anilor 1900.

Adresa Cafe Louvre:
Národní 20, Vechiul Oras

Café Franz Kafka

Aceasta cafenea n-are nicio legatura cu Franz Kafka dar serveste un delicios strudel de mere si o cafea buna.

Adresa Cafe Franz Kafka:
Široká 12, Josefov

Cimitirul Olšany

In acest cimitir este mormantul lui Franz Kafka.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Praga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe