Inapoi sus
Cum ajungem in Praga cu masina?
esti aici : City break Praga // Informatii utile // Cum ajungem in Praga cu masina?

Cum ajungem in Praga cu masina?

 

Urmatoarele informatii trebuie retinute daca va hotarati sa conduceti spre Republica Cehia.
Condusul se realizeaza pe partea dreapta, centurile de siguranta trebuiesc purtate atat in interiorul cat si in exteriorul oraselor si satelor, viteza maxima pentru autovehiculele cu pasageri este de :

  • 90 km/h in afara localitatilor
  • 50 km/h in localitati
  • 130 km/h pe autostrazi
  • 80 km/h pe portiunile din autostrazi care trec prin orase

Copii mai mici de 12 ani nu pot sa stea pe scaunul de langa sofer. Trebuie sa aveti peste 18 ani si sa aveti un carnet de conducere valid, documentul de inregistrare al masinii si certificatul de proprietate sau contractul de inchiriere,  pentru a conduce masina in Republica Ceha. De asemenea veti avea nevoie de certificatul de asigurare (Cartea verde) valabil pentru 3 luni. Sunt acceptate cele mai multe carnete de soferi, inclusiv cele canadiene, americane si europene. Masina dumneavoastra trebuie sa dispuna de o trusa de prim ajutor si de un triunghi reflectorizant.

Autostrazile din Cehia

Pentru a calatori pe principalale autostrazi va trebui sa va achizitionati o rovigneta, disponibila la punctele de trecere a vamii, statii de benzina sau oficii postale si s-o lipiti de parbriz. Rovigneta costa in jur de 250 CZK/10 zile, pentru o luna costa 350 CZK, iar pentru un an 1200 CZK. Daca veti fi surprinsi fara rovigneta, veti fi amendati.

Serviciul de urgenta – Serviciul de Asistenta Non-stop Drumuri si Orase ABA Autoklub Bohemia
Telefon 1240, 222 241 257
Ustredni automoto klub - telefon 1230, 6110 4111, www.uamk-cr.cz

Zone de parcare in centrul orasului Praga

Districtele Praga 1, Praga 2, Praga 3, Praga 7 sunt divizate in 3 zone de parcare - portocaliu, verde si albastru. Zonele sunt echipate cu automate pe baza de monede, operabile cu monede de 1, 2, 5, 10, 20, sau 50 CZK.

Zona portocalie
Perioada maxima de parcare – 2 ore.
Taxa este de 40 CZK/ora, 10CZK /15 min (perioada minima).
Zona este efectiva incepand cu 08:00 pana la 18:00.

Zona verde
Perioada maxima de parcare - 6 ore.
Taxele difera, trebuie sa verificati tabelul expus la capatul zonei, dar de obicei: 30 CZK/ora, 15 CZK/30 minute, sau 120 CZK/6 ore.
Zona este efectiva incepand cu 08:00 pana la 18:00.

Zona albastra
Zona de parcare pe termen lung se adreseaza rezidentilor sau companiilor cu sediul in acel district. Doar autovehiculele cu card de parcare pe termen lung pot parca acolo. Va rugam sa aveti grija sa nu va lasati masina in aceasta zona, nici macar in timpul week-endului.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Praga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe