Inapoi sus
Castelul Vysehrad din Praga
esti aici : City break Praga // Ce sa vizitezi // Castelul Vysehrad

Castelul Vysehrad din Praga

 

De la terasa Centrului Congresului din Castelul Vysehrad veti avea parte de o priveliste frumoasa, iar apoi veti putea continua cu o plimbare linistita de-a lungul zidului fortaretei.

Faceti o plimbare la ramasitele Bisericii medievale a Sf. Lawrence, o structura ce dateaza din jurul anilor 1000. Puteti, deasemenea, vizita Rotunda Sf Martin, singurul martor inca existent al trecutului romanesque din Vyšehradul secolului XI. Punctul de reper al Vyšehradului este Biserica Sf. Petru si Sf. Pavel, reconstruita in stil neo-gotic la sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa un design al lui Josef Mocker.

Nu ratati alte vederi minunate din Cimitirul Vyšehrad, peste Vltava catre oras, cu castelul la distanta. Este superb si puteti face fotografii minunate!

Rotunda Sf. Martin

Micuta capela in stil romanesque apartinandu-i lui Vratislav al II-lea, Rotunda Sf. Martin dateaza din secolul al XI-lea. Actuala forma a capelei se datoreaza numeroaselor reparatii.

Diametrul in interior este de 6.5 m, absida are o adancime de 2.2 m iar peretii sai o grosime de 95-97 cm. In peretele de deasupra portii este fixata o ghiulea, pentru a marca asediul din 1757 al orasului Praga de catre germani. Initial intrarea era localizata pe partea de vest. Rotunda are o lanterna pe acoperis si o cruce aurita deasupra, pe care este dispus soarele si jumatate de luna.

Recent, arheologii au descoperit ca are o podea secreta, aflata sub pamant, care a ramas nedescoperita timp de secole. Din pacate Rotunda este inchisa publicului.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Praga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe